Obligatoriska japanska kanji-böcker: Lär dig alla dessa tecken utantill!

Det finns en mängd olika japanska läroböcker och arbetsböcker som hjälper eleverna att lära sig de kanji-tecken som används i det japanska språket. Dessa läromedel innehåller vanligtvis övningar och övningar som hjälper eleverna att behärska skrivningen och betydelsen av varje tecken. Dessutom innehåller många av dessa läroböcker och arbetsböcker avsnitt om japansk grammatik och uttal, vilket gör dem till en idealisk resurs för dem som vill lära sig hörnstenen i detta språk.

Prisintervall

JLPT-nivå

Språk

Visar 1–24 av 91 resultat

Den ultimata guiden till kanji-böcker

Att lära sig japanska kanji kan vara skrämmande, men det kan bli mycket lättare med rätt verktyg. Ett bra verktyg för att lära sig kanji är en bra kanji-bok. Men när det finns så många olika typer av kanji-böcker på marknaden, hur väljer man då rätt?

På den här sidan beskrivs de olika typerna av kanji-böcker som finns tillgängliga och hur du väljer den som passar bäst för dina behov.

Vad är japanska kanji-böcker?

Japanska kanji-böcker är böcker som lär dig att läsa och skriva japanska kanji-tecken. De levereras ofta med övningsblad så att du kan testa dina kunskaper under tiden.

Fördelar med att lära sig kanji med böcker

En av de bästa sakerna med att lära sig kanji med böcker är att de ger dig ett strukturerat sätt att lära dig. Du kan arbeta dig igenom boken i din egen takt och hålla koll på dina framsteg med de 2136 joyo kanji som du måste komma ihåg om du vill kalla dig tvåspråkig på japanska.

En annan fördel är att du kan gå tillbaka till boken när du behöver en uppfräschning av ett visst kanji-tecken. Detta är särskilt användbart när du försöker komma ihåg hur du ska skriva ett tecken som du inte har använt på ett tag.

De olika typerna av kanji-böcker som finns tillgängliga

Det finns många olika typer av kanji-böcker på marknaden. Här är några av de mest populära:

Introduktionsböcker:

De här böckerna är bra för nybörjare som precis har börjat lära sig kanji. De innehåller vanligtvis grundläggande information om kanji-tecken, som t.ex. slagordning och betydelse.

Övningsböcker:

De här böckerna är utformade för att hjälpa dig att öva på att skriva kanji-tecken. Ofta medföljer de papper för att du ska kunna spåra tecknet innan du försöker skriva det på egen hand.

Referensböcker:

De här böckerna är utmärkta för elever på mellanstadiet och avancerade elever som vill hitta information om specifika kanji-tecken. De innehåller ofta detaljerad information om varje tecken, t.ex. om slagordning, radikaler och alternativa läsningar.

Hur väljer du rätt kanji-bok för dig?

Det bästa sättet att välja en kanji-bok är att tänka på din nivå av japanska och vad du hoppas få ut av boken. Du kanske vill börja med en introduktionsbok om du är nybörjare. En övningsbok skulle vara ett bra alternativ om du letar efter ett sätt att öva på att skriva kanji-tecken. Och om du är en medelnivå eller avancerad elev som vill söka information om specifika kanji-tecken skulle en uppslagsbok vara ett bra val.

Oavsett din japanska nivå finns det en kanji-bok som är perfekt för dig. Så ta dig tid och hitta den som bäst passar dina behov.

Vår webbutik erbjuder ett brett utbud av både introduktions- och övningsböcker om kanji. Se ovan för att se hela vårt utbud.

Vanliga frågor om kanji-böcker

Behöver jag en kanji-bok om jag läser japanska?

Även om du kanske kan klara dig utan en kanji-bok är det definitivt lättare att lära sig kanji-tecken om du har en kanji-bok. Vi rekommenderar att du skaffar en även om du går en kurs.

Vilken är den bästa kanji-boken för nybörjare?

Den bästa kanji-boken för nybörjare innehåller grundläggande information om kanji-tecken, t.ex. slagordning och betydelse. Den bör också innehålla övningsblad så att du kan testa dina kunskaper under tiden. De böcker som vi brukar rekommendera är böckerna från Minna no Nihongo-serien för elever som studerar på egen hand och böckerna från Nihongo Sou Matomo eller Shin Kanzen Master för JLPT N5- och N4-studenter.

Vad är det bästa sättet att använda en kanji-bok?

Det bästa sättet att använda en kanji-bok är att arbeta igenom den i din egen takt och hålla reda på dina framsteg. Du kan också gå tillbaka till boken när du behöver en uppfräschning av ett visst kanji-tecken.

Behöver jag mer än en kanji-bok?

Det beror på dina behov. En introduktionsbok om kanji bör räcka om du bara börjar. När du blir mer avancerad kanske du också vill skaffa en övningsbok och en uppslagsbok.

Var kan jag köpa kanji-böcker?

Du kan hitta kanji-böcker i de flesta japanska bokhandlar eller på nätet. Vår nätbutik erbjuder ett stort urval av både introduktions- och övningsböcker om kanji till de bästa priserna.

2015-2024 © Nipponrama. All Rights Reserved.