Must-have Japanse kanji-boeken: Leer al deze karakters uit je hoofd!

Er is een grote verscheidenheid aan Japanse leerboeken en werkboeken beschikbaar om studenten te helpen de in de Japanse taal gebruikte kanji-tekens te leren. Dit lesmateriaal bevat meestal oefeningen en oefeningen om de leerlingen te helpen het schrift en de betekenis van elk teken onder de knie te krijgen. Bovendien bevatten veel van deze leerboeken en werkboeken hoofdstukken over Japanse grammatica en uitspraak, waardoor ze een ideale bron zijn voor wie de hoeksteen van deze taal wil leren.

Prijsklasse

Student level

JLPT-niveau

Taal

Resultaat 1–24 van de 91 resultaten wordt getoond

De ultieme gids voor kanji-boeken

Japanse kanji leren kan ontmoedigend zijn, maar het kan veel gemakkelijker met de juiste hulpmiddelen. Een goed hulpmiddel bij het leren van kanji is een goed kanji-boek. Maar met zoveel verschillende soorten kanjiboeken op de markt, hoe kiest u de juiste voor u?

Deze pagina behandelt de verschillende soorten kanjiboeken die verkrijgbaar zijn en hoe u het boek kunt kiezen dat het best bij uw behoeften past.

Wat zijn Japanse kanjiboeken?

Japanse kanji-boeken zijn boeken waarin u Japanse kanji-tekens leert lezen en schrijven. Ze worden vaak geleverd met oefenbladen, zodat u uw kennis gaandeweg kunt testen.

Voordelen van kanji leren met boeken

Een van de leuke dingen van kanji leren met boeken is dat ze u een gestructureerde manier geven om te leren. U kunt het boek in uw eigen tempo doorwerken en uw vorderingen bijhouden voor de 2136 joyo kanji die u moet onthouden als u zichzelf tweetalig in het Japans wilt noemen.

Een ander voordeel is dat u het boek kunt raadplegen wanneer u een bepaald kanji-teken wilt opfrissen. Dit is vooral handig wanneer u zich probeert te herinneren hoe u een teken schrijft dat u al een tijdje niet meer hebt gebruikt.

De verschillende soorten kanji-boeken die verkrijgbaar zijn

Er zijn veel verschillende soorten kanji-boeken op de markt. Hier zijn enkele van de populairste:

Inleidende boeken:

Deze boeken zijn zeer geschikt voor beginners die net kanji leren. Ze bevatten meestal basisinformatie over kanji-tekens, zoals de slagvolgorde en de betekenis.

Oefenboeken:

Deze boeken zijn bedoeld om te oefenen met het schrijven van kanji-tekens. Ze worden vaak geleverd met overtrekpapier, zodat u het teken kunt natekenen voordat u het zelf probeert te schrijven.

Referentieboeken:

Deze boeken zijn zeer geschikt voor gevorderden om informatie op te zoeken over specifieke kanji-tekens. Ze bevatten vaak gedetailleerde informatie over elk teken, zoals slagvolgorde, radicalen en alternatieve lezingen.

Hoe kiest u het juiste kanji-boek voor u?

De beste manier om een kanji-boek te kiezen is na te denken over uw niveau Japans en wat u uit het boek hoopt te halen. Misschien wilt u beginnen met een inleidend boek als u een beginner bent. Een oefenboek is een goede optie als u het schrijven van kanji-tekens wilt oefenen. En als u een gemiddelde of gevorderde leerling bent die informatie over specifieke kanji-tekens wil opzoeken, is een naslagwerk een goede keuze.

Ongeacht uw Japanse niveau is er een kanjiboek dat perfect bij u past. Neem dus de tijd en zoek het boek dat het beste bij u past.

Onze online winkel biedt een grote verscheidenheid aan kanjiboeken voor zowel beginners als gevorderden. Bekijk hierboven onze volledige selectie.

Veelgestelde vragen over kanjiboeken

Heb ik een kanji-boek nodig als ik Japanse les volg?

Hoewel u misschien ook zonder kunt, zal een kanji-boek het leren van kanji-tekens zeker vergemakkelijken. Wij raden u aan er een aan te schaffen, zelfs als u les volgt.

Wat is het beste kanji-boek voor beginners?

Het beste kanji-boek voor beginners behandelt de basisinformatie over kanji-tekens, zoals de tekenvolgorde en de betekenis. Er moeten ook oefenbladen bij zitten om uw kennis gaandeweg te testen. De boeken die wij gewoonlijk aanbevelen zijn die uit de Minna no Nihongo-serie voor zelfstudie-leerlingen en die van de Nihongo Sou Matomo of Shin Kanzen Master voor JLPT N5- en N4-studenten.

Wat is de beste manier om een kanjiboek te gebruiken?

De beste manier om een kanji-boek te gebruiken is om er in uw eigen tempo doorheen te werken en uw vorderingen bij te houden. U kunt het boek ook raadplegen wanneer u een bepaald kanji-teken wilt opfrissen.

Heb ik meer dan één kanji-boek nodig?

Dat hangt af van uw behoeften. Een inleidend kanji-boek zou voldoende moeten zijn als u net begint. Als u verder gevorderd bent, kunt u ook een oefenboek en een naslagwerk aanschaffen.

Waar kan ik kanji-boeken kopen?

U kunt kanji-boeken vinden bij de meeste Japanse boekhandels of online. Onze online winkel biedt een brede selectie van zowel inleidende als praktische kanji-boeken tegen de beste prijzen.

nipponrama wit logo
Nipponrama is de gemakkelijkste manier om Japanse producten rechtstreeks uit Japan te kopen en te importeren. Het is goedkoper dan uw favoriete e-commerce website!
More
Blog
2015-2024 © Nipponrama. All Rights Reserved.