Kötelező japán kanji könyvek: Tanuld meg ezeket a karaktereket!

Japán tankönyvek és munkafüzetek széles választéka áll rendelkezésre, hogy a diákok megtanulják a japán nyelvben használt kanji karaktereket. Ezek a tananyagok általában gyakorlógyakorlatokat és gyakorlatokat tartalmaznak, amelyek segítenek a tanulóknak elsajátítani az egyes karakterek írását és jelentését. Ezen túlmenően számos tankönyv és munkafüzet tartalmaz a japán nyelvtannal és kiejtéssel foglalkozó részeket is, így ideális forrást jelentenek azok számára, akik a nyelv alapkövét szeretnék megtanulni.

Árkategória

Student level

JLPT szint

Nyelv

1–24 termék, összesen 91 db

A kanji könyvek végső útmutatója

A japán kanji megtanulása ijesztő lehet, de a megfelelő eszközökkel sokkal könnyebb lehet. A kanjik tanulásának egyik nagyszerű eszköze egy jó kanjikönyv. De hogyan választhatod ki a számodra megfelelőt a piacon kapható kanji-könyvek közül?

Ez az oldal a különböző típusú kanji könyveket mutatja be, és azt, hogyan választhatod ki az igényeidnek legmegfelelőbbet.

Mik azok a japán kanji könyvek?

A japán kanji könyvek olyan könyvek, amelyek megtanítják, hogyan kell olvasni és írni a japán kanji karaktereket. Gyakran járnak hozzájuk gyakorló lapok, hogy menet közben tesztelhesd a tudásodat.

A kanji könyvek segítségével történő tanulás előnyei

Az egyik nagyszerű dolog a kanji könyvek segítségével történő tanulásban az, hogy strukturált módon tanulhatsz. A saját tempódban dolgozhatod végig a könyvet, és nyomon követheted a fejlődésedet a 2136 joyo kanjival kapcsolatban, amelyeket meg kell jegyezned, ha kétnyelvűnek akarod magad nevezni japánul.

További előnye, hogy bármikor visszalapozhat a könyvhöz, ha egy adott kanji karaktert fel kell frissítenie. Ez különösen akkor hasznos, ha egy ideje már nem használt karaktert próbálsz felidézni.

A különböző típusú kanji könyvek

A piacon számos különböző típusú kanji-könyv kapható. Íme néhány a legnépszerűbbek közül:

Bevezető könyvek:

Ezek a könyvek nagyszerűek kezdőknek, akik még csak most tanulják a kanjit. Általában alapvető információkat tartalmaznak a kanji karakterekről, mint például az írásjelek sorrendje és jelentése.

Gyakorlókönyvek:

Ezeket a könyveket úgy tervezték, hogy segítsenek a kanji karakterek írásának gyakorlásában. Gyakran jár hozzájuk pauszpapír, hogy le tudd követni a karaktert, mielőtt megpróbálod egyedül leírni.

Szakkönyvek:

Ezek a könyvek nagyszerűek a középhaladó és haladó tanulók számára, akik információt keresnek bizonyos kanji karakterekről. Gyakran részletes információkat tartalmaznak minden egyes karakterről, például a vonássorrendről, a gyökökről és az alternatív olvasatokról.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kanji könyvet?

A kanji-könyv kiválasztásának legjobb módja, ha átgondolod, milyen szinten beszélsz japánul, és mit remélsz a könyvtől. Ha kezdő vagy, érdemes egy bevezető könyvvel kezdened. Egy gyakorlókönyv jó választás lehet, ha a kanji-jelek írását szeretné gyakorolni. Ha pedig középhaladó vagy haladó tanuló vagy, aki bizonyos kanji karakterekről szeretne információt keresni, akkor egy szakkönyv lenne a megfelelő választás.

Nem számít, milyen szinten állsz a japán nyelvtanulásban, van olyan kanji könyv, amelyik tökéletesen megfelel neked. Szánj rá időt, és találd meg azt, amelyik a legjobban megfelel az igényeidnek.

Online áruházunkban bevezető és gyakorló kanji könyvek széles választékát kínáljuk. Nézze meg fentebb a teljes választékunkat.

Gyakran ismételt kérdések a kanji könyvekről

Szükségem van kanji könyvre, ha japán órára járok?

Bár anélkül is boldogulhatsz, egy kanji-könyvvel mindenképpen könnyebbé válik a kanji karakterek megtanulása. Javasoljuk, hogy akkor is szerezz be egyet, ha tanfolyamra jársz.

Melyik a legjobb kanji könyv kezdőknek?

A legjobb kanji könyv kezdőknek a kanji karakterekkel kapcsolatos alapvető információkat tartalmazza, mint például az írásjelek sorrendje és jelentése. Gyakorló lapokat is tartalmaznia kell, hogy menet közben tesztelhesse a tudását. Az általunk általában ajánlott könyvek a Minna no Nihongo sorozatból az önképzésben tanulóknak, valamint a Nihongo Sou Matomo vagy a Shin Kanzen Master könyvek a JLPT N5 és N4 tanulóknak.

Mi a legjobb módja a kanji könyv használatának?

A kanjikönyvek használatának legjobb módja, ha a saját tempódban dolgozod át őket, és nyomon követed a fejlődésedet. A könyvre akkor is visszalapozhatsz, amikor egy adott kanji karaktert fel kell frissítened.

Szükségem van egynél több kanji könyvre?

Ez az Ön igényeitől függ. Egy bevezető kanji-könyv elegendő lehet, ha csak most kezded. Ha egyre haladóbb leszel, érdemes beszerezned egy gyakorlókönyvet és egy szakkönyvet is.

Hol lehet kanji könyveket vásárolni?

Kanji könyveket a legtöbb japán könyvesboltban vagy online találhat. Online áruházunkban széles választékban találsz mind a bevezető, mind a gyakorló kanji könyveket a legjobb áron.

nipponrama fehér logó
A Nipponrama a legegyszerűbb módja annak, hogy japán termékeket vásároljon és importáljon közvetlenül Japánból. Olcsóbb, mint a kedvenc weboldala!
További
Blog
2015-2024 © Nipponrama. All Rights Reserved.